Vesti


Koncert u Pozorištu na Terazijama

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete koncertu AKUD Mika Mitrović – Jarac simboličnog naziva Tradicijom u budućnost, u Pozorištu na Terazijama, 23. decembra 2013. godine, sa početkom od 20 časova.

Ansambl narodnih igara će Vam u okviru ovog koncerta predstaviti jedan drugačiji folklor, smešten u poseban pozorišni okvir. Videćete koreografije koje odlikuje različitost koreografskog izraza i stvaralaštva prema libretu inspirisanom pesmom, igrom i zanimljivim narativom specifičnim za regione Srbije iz kojih igre potiču.

Mladi igrači – studenti Beogradskog Univerziteta, povešće Vas na neobično putovanje protkano umetnošću pokreta, ritmom dukata i milozvučnim melodijama. Na ovom neobičnom putovanju, prošetaćemo Stazama Suve Planine, provešćemo Noć u Mehani, oživećemo Legendu o Natami, smejaćemo se doživljajima mladog para pokraj Ruške u Vladičinom Hanu, navijaćemo za Tamburu ljubavi, obuzeće nas strast i emocije kada zajedno sa vojvođanskim Romima zaigramo uz taktove pesme Bašalen Romalen...

Specifičnost ovog koncerta ogleda se i u činjenici da je AKUD Mika Mitrović jedini ansambl narodnih igara koji je nastupao na sceni jedinstvenog mjuzikl pozorišta u Srbiji – Pozorišta na Terazijama. Ovo, kao i bogatstvo tradicionalnih vrednosti, umetničkog izraza i inovativnih koreografskih sklopova, predstavljaju glavne motive zbog kojih vredi prisustvovati koncertu Tradicijom u budućnost.

Akademsko kulturno – umetničko društvo Mika Mitrović – Jarac su 1947. godine osnovali zaposleni i studenti Medicinskog fakulteta u Beogradu. Reč je o jedinom amaterskom folklornom ansamblu koji je učestvovao na Dubrovačkim letnjim igrama. Viseštruki je pobednik beogradskog festivala Amateri svome gradu i republičkog Festivala folklora Srbije, a pobednik je i Jugoslovenskih susreta Abrašević, kao i Festivala akademskih folklornih ansambala Evrope.

 

Aktuelnosti

Saznajte sve o našim koncertima, turnejama, prijemu novih članova...

» više

 

Repertoar

Koreografije koje možete videti samo kod nas.

» više

 

Angažujte nas

Do sada smo nastupali na brojnim značajnim događajima u zemlji i u inostranstvu.

» više